Місія ОБСЄ знайшла приховану важку зброю російських бойовиків

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 9.10.2015 16:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25629

Безпілотники моніторингової місії зафіксували танки та гаубиці в місцевості поблизу лінії розмежування, контрольованій бойовиками так званої “ДНР”.

Безпілотники Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) зафіксували важке озброєння на підконтрольній бойовикам території поблизу лінії розмежування в зоні конфлікті на Сході України. Про це йдеться у звіті місії, оприлюдненому на сайті організації в четвер, 8 жовтня. "Безпілотні літальні апарати СММ продовжили спостерігати порушення спеціальних ліній розмежування - присутність важкого озброєння в контрольованих "ДНР" районах", - вказано у звіті.

Поблизу села Сонцевого за 60 кілометрів на північний схід від Маріуполя безпілотники зафіксували 12 бойових танків, біля Мічуріного (56 кілометрів на північний схід від Маріуполя) - три танки, а поблизу Козлівки, розташованої за 42 кілометри на схід від Маріуполя, - чотири самохідні гаубиці "Гвоздика" калібром 122 міліметри, зазначається в повідомленні.

У четвер, 9 жовтня, спостерігачі продовжать перевірку відведення важкої зброї сторонами конфлікту, зокрема відведені українською стороною танки на відповідність заявленій кількості та заводські номерні знаки, повідомив у ранковому зведенні на Facebook прес-центр Антитерористичної операції.

ОБСЄ оцінює ситуацію з відведенням важких озброєнь як незадовільну, заявив напередодні заступник глави місії ОБСЄ в Україні Александер Гуґ. За його словами, деяких видів озброєнь немає на майданчиках для відведення, також спостерігачі фіксують переміщеннях важкої техніки у тих місцях, де вона не повинна перебувати.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.