Євродепутата позбавили імунітету через підозру в шпигунстві на користь Росії

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 15.10.2015 11:46 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25655

За даними угорської прокуратури, 55-річний Бела Ковач, який представляє ультраправу партію “Йоббік”, контактує з представниками російських спецслужб з 2010 року.

Бела Ковач

Європарламент у середу, 14 жовтня, позбавив нетодорканості Белу Ковача, який представляє угорську ультраправу партію "Йоббік", передають агенції AFP та AP. За даними ЗМІ, 55-річного політика підозрюють у шпигунстві проти інститутів ЄС на користь Росії.

Звинувачення на адресу Ковача з’явились в угорській проурядовій газеті у травні 2014 року, незадовго до виборів до Європарламенту. Прокуратура Угорщини заявляє про те, що політик, починаючи з 2010 року, контактує з представниками російських спецслужб. Ковач часто відвідує Москву та був спостерігачем на так званому "референдумі" в анексованому Росією Криму. Сам політик звинувачення відкидає.

Рішення Європарламенту, за яке євродепутати проголосували підняттям руки, уможливить проведення офіційного розслідування щодо Ковача. Якщо його провину доведуть, політику загрожує від двох до восьми років позбавлення волі.

Партія "Йоббік" заявила, що вітає рішення Європарламенту, власне, як і сам політик, який прагне відбілити свою репутацію. Останній наголосив, що не воліє "переховуватися" за депутатським імунітетом. Представники політичної сили заявили, що вони прагнули ще раніше оприлюднити всю відповідну інформацію, але зробити це їм завадила правляча партія "Фідес". Відома досі інформація - не більше ніж чутки, наголосили в партії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.