Білий дім відкинув пропозицію Путіна про переговори щодо Сирії

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 15.10.2015 12:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25656

Білий дім відкинув пропозицію Москви прийняти у Вашингтоні прем’єр-міністра Росії Діитрія Медвєдєва, щоб обговорити військову співпрацю щодо Сирії.

Речник Білого дому Джош Ернест

Президент Росії Владімір Путін запропонував візит Медвєдєва 13 жовтня, представник Білого дому Джош Ернест заявив про неможливість такого візиту 14 жовтня.

Москва і Вашингтон на рівні представників оборонних відомств ведуть переговори задля уникнення непередбачених зіткнень між російськими та американськими військовими, які ведуть окремі кампанії в небі Сирії. Але Вашингтон відхилив всі розмови про широку координацію дій доти, доки Росія підтримує режим президента Сирії Башара Асада.

«Немає жодних змін у нашій позиції: громадянська війна в Сирії не може бути завершена у військовий спосіб. Потрібна боротьба проти «Ісламської держави», і якщо росіяни спроможні на це, то до такої дискусії ми прагнемо. Водночас припускаючи, що вони прагнуть дискусії щодо успішного політичного процесу зміни влади. Тут два процеси, їх не можна розлучати», – наголосив 14 жовтня речник Держдепаратменту США Джон Кірбі.

Речник Кремля Дмітрій Пєсков, отримавши реакцію Вашингтона, висловив «жаль», що США, за його словами, «відмовилися розпочати діалог».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.