Путіна роздратувала відмова США прийняти російську делегацію

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 15.10.2015 14:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25659

Президент Росії Владімір Путін назвав неконструктивною позицію США, які відмовилися прийняти російську делегацію.

За словами Путіна, в основі такої позиції «лежить відсутність будь-якого порядку денного». «Мабуть, просто нема про що говорити», – заявив він на прес-конференції в Астані. Путін зауважив, що не дуже розуміє, як США взагалі можуть критикувати дії Росії в Сирії, якщо самі відмовляються від прямого діалогу.

Російський президент додав, що Москва «залишає двері відчиненими» для дискусії щодо Сирії з усіма зацікавленими сторонами.

Прес-секретар Білого дому Джош Ернест раніше назвав «проявом відчаю» з боку російського президента пропозицію Москви про відправлення до Сполучених Штатів делегації на чолі з прем’єром Дмітрієм Медвєдєвим – для обговорення військового співробітництва в Сирії. Пропозицію відкинули.

Представник адміністрації американського президента Барака Обами пояснив це тим, що Вашингтон не має наміру співпрацювати з Москвою у військовій галузі й координувати дії у Сирії доти, поки російська сторона не буде готова внести позитивний внесок у боротьбу міжнародної коаліції з радикальним угрупованням «Ісламська держава».

Ернест підкреслив, що, з погляду Вашингтона, Росія діє в Сирії в ізоляції, в союзі лише з Дамаском і владою Ірану.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.