ЄБРР та Україна підписали кредитну угоду на закупівлю газу в Європі

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 23.10.2015 15:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25693

Європейський банк реконструкції та розвитку й уряд України підписали кредитну угоду про надання Києву кредиту на суму 300 мільйонів доларів. Ці кошти призначені для придбання газу у європейських постачальників.

«Однією з умов кредиту ЄБРР є виконання програми корпоративної реструктуризації «Нафтогазу», включаючи наглядову раду, до складу якої повинні увійти кваліфіковані незалежні директори, упровадження функцій внутрішнього аудиту, контролю над дотриманням етики та законодавства, протидія корупції та управління ризиками, а також приведення структури власності і управління у відповідність із кращою міжнародною практикою», – наголосили в ЄБРР.

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» інформує, що угоду про надання кредиту у Берліні 23 жовтня підписали міністр фінансів України Наталія Яресько та перший віце-президент та директор з операційної діяльності ЄБРР Філ Бенетт. Це відбулося на українсько-німецькому бізнес-форумі.

ЄБРР 30 вересня погодив виділення Україні кредитних коштів у розмірі 300 мільйонів доларів на закупівлю природного газу. Але підписання кредитної угоди тоді не відбулося. Міністерство енергетики та вугільної промисловості України мало зауваження до плану реформування корпоративного управління «Нафтогазом», який пропонувався ЄБРР.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.