Україна та Німеччина домовилися про створення спільної торгово-промислової палати

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 23.10.2015 16:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25695

Під час економічного форуму в Берліні Україна та Німеччина підписали угоду про створення спільної торгово-промислової палати з центром у Києві. Цей крок має поглибити співпрацю бізнесу двох країн.

Україна та Німеччина у п’ятницю, 23 жовтня, підписали угоду про створення Українсько-німецької торгово-промислової палати. Документ було підписано президентом Торгово-промислової палати Німеччини (DIHK) Еріком Швайцером та міністром економічного розвитку та торгівлі України Айварасом Абромавичусом під час відкриття Українсько-німецького бізнес-форуму в Берліні, повідомляє кореспондент DW.

Як наголосив Швайцер, такий крок посилить співпрацю українського та німецького бізнесу. Угода була підписана в присутності німецької канцлерки Анґели Меркель та українського прм’єр-міністра Арсенія Яценюка.

Штаб-квартира новоствореного органу розташовуватиметься у Києві.

Статс-секретар міністерства економіки та енергетики Німеччини Матіас Махніґ привітав підписання угоди. "Німеччина вже підтримує Україну на шляху політичної та економічної стабілізації. Це залучення ми хочемо розвивати через поглиблення наших двосторонніх економічних відносин", - заявив Махніґ, повідомляє Reuters.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.