Меркель: вибори на окупованому Донбасі мають бути лише після закону

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 23.10.2015 16:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25696

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявляє, що вибори на окупованих територіях мають проводитись лише після ухвалення відповідного українського законодавства.

Про це Меркель заявила в п’ятницю на брифінгу з прем’єром України Арсенієм Яценюком.

"Вибори повинні бути проведені відповідно до стандартів (ОБСЄ і БДІПЛ - УП). У цій групі (Тристоронній контактній - УП) ведеться про це мова. Коли це буде врегульовано, потім можна створити відповідне законодавство і провести вибори", - сказала вона.

"Ми працюємо над тим, щоб територіальна цілісність України була повернута", - також наголосила Меркель.

У свою чергу прем’єр Арсеній Яценюк знову зазначив, що муніципальні вибори в окремих районах Донецької і Луганської областей мають відбутися після виконання кілько умов. За його словами, вони мають проводитись за стандартами ОБСЄ і після виведення російських військових з української території.

"Чесні і прозорі вибори – це коли російський солдат не стоїть з російським автоматом біля виборчої дільниці. Це означає, що необхідне виведення російських військ", - зазначив Яценюк.

Крім того, він наголосив, що півтори мільйони переміщених осіб "мають отримати право обрати собі тих, хто представлятиме Луганськ і Донецьк".

Він наголосив, що їх мають представляти "тільки ті, хто обраний на тих виборах, а не ті, хто самі себе назвали керівниками областей".

Він також зазначив, що політична кампанія має забезпечити політичну конкуренцію, реєстрацію всіх кандидатів, доступ українських ЗМІ.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.