Toyota повернула собі лідерство на світовому авторинку

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 26.10.2015 12:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25698

На тлі “дизельного” скандалу з Volkswagen компанія Toyota змогла повернути собі світове лідерство за продажами автомобілів, втрачене за результатами першого півріччя.

Японська група Toyota Motor Corporation за результатами дев’яти місяців 2015 року повернула собі втрачене цьогоріч лідерство на світовому автомобільному ринку, обігнавши головних суперників - Volkswagen і General Motors. Як повідомляє у понеділок, 26 жовтня, агенція АР, протягом цього періоду японська корпорація продала майже 7,5 мільйонів транспортних засобів.

Німецький автоконцерн Volkswagen AG, який за результатами першого півріччя 2015 року обігнав японського конкурента, реалізував за цей час 7,43 мільйона автомобілів. Скандал, що спалахнув у вересні довкола найбільшого німецького автовиробника, змусив Volkswagen призупинити продаж дизельних авто на низці ринків, компанія також відкличе мільйони автівок. Американська корпорація General Motors за три квартали поточного року продала 7,2 мільйона авто.

Тим часом Toyota нещодавно запустила новий модельний ряд, у тому числі оновлений Prius, що може дозволити їй збільшити продажі, додає "Інтерфакс" з посиланням на Bloomberg.

Корпорація Toyota вперше здобула світове лідерство за продажами автомобілів у 2008 році, обігнавши General Motors, яка тримала пальму першості протягом понад семи десятиліть. У 2011 році позиції Toyota погіршилися через цунамі та землетрус у Японії, які негативно позначилися на виробництві. Однак уже в 2012 році Toyota відновила лідерство, яке і зберігала протягом останніх трьох років.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.