Україна демонструє прогресивні тенденції у свободі бізнесу

Автор/джерело -  © BBC



Дата публiкацiї - 27.10.2015 23:01 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25709

За рік Україна поліпшила своє місце у рейтингу Doing Business 2016 на 13 позицій, посівши 83 місце серед 189 країн світу.

Рейтинг 13-ий рік поспіль укладає Світовий банк, експерти якого оцінюють, наскільки простим є ведення бізнесу у тій чи іншій країні.

Зокрема, у загальному рейтингу враховуються такі показники, як час та вартість відкриття нового бізнесу в країні, отримання ліцензій на будівництво та доступу до електромереж, процедури передачі власності, захист прав міноритарних інвесторів, ставки та час, що іде на сплату податків, час та вартість вирішення комерційних суперечок у суді, тощо.

Склад першої п’ятірки рейтингу залишився незмінним – Сінгапур, Нова Зеландія, Данія, Корея та Гон Конг, хоча цього року Данія випередила "азійських тигрів" - Гон Конг та Корею.

Цьогорічними "сусідами" України у рейтингу є Саудівська Аравія та Бруней, тоді як минулого ними були Філіппіни та Багами.

Географічні сусіди України – Польща (25 місце), Білорусь (44 місце), Росія (51 місце), Молдова (52 місце) мають кращі показники.

Минулого тижня, коментуючи попередні результати рейтингу, президент Петро Порошенко заявляв, що темпи покращення позиції України у цьому рейтингу його не задовольняють, і що після місцевих виборів у країні потрібно впроваджувати нові реформи, щоб підтримати бізнес.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.