Ситуація на фронті: вчора російські бойвики стріляли, сьогодні - поки що ні

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 28.10.2015 17:14 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25713

День, 27 жовтня у зоні проведення АТО минув неспокійно - терористи відкрили вогонь по нашим позиціям з гранатометів та стрілецької зброї в районі населеного пункту Зайцево.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

Група офіцерів цивільного військового співробітництва передала гуманітарну допомогу з одягом та взуттям від небайдужих громадян України для мешканців Комінтерново. Передачу допомоги здійснили на нейтральній території.

В селищі Бердянське підрозділи ЦВС допомогли вивезти власникам пансіонату “Алиє паруса” власні речі та майно. Більше місяця така робота ведеться і у Пісках. За цей час військові допомогли вивезти особисті речі більш ніж 30 родинам населеного пункту. В селищі Первомайське продовжується ремонт водогону.

Сьогодні з ранку ситуація у зоні проведення АТО залишається стабільною. Військові прикладають всіх зусиль для відновлення інфраструктури Донбасу. Завершилося розмінування ліній електропередач на ділянці Вуглегірська ТЕС – Донецька 1-2. Ведуться роботи на ділянці Вуглегірська ТЕС – Михайлівка, а також Новотошківка – Кримське. Окрім того військові сапери займаються розмінуванням двох залізничних перегонів Оленівка – Південно Донбаське, Майорськ – Костянтинівка.

Українські військові відводять артилерійське озброєння калібром менше 100 мм.

Сьогодні на артемівському напрямку о 9.00 розпочався відвід артилерійського озброєння калібром менше 100 мм. Вже за годину заявлені зразки артилерії були переміщені у задані райони. Найближчим часом представники ОБСЄ розпочнуть верифікацію, яка буде тривати до 4 листопада 2015 року.

Україна продовжує виконувати Мінські домовленості та свої зобов’язання перед світовою спільнотою щодо відведення озброєння.





 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.