Українська розвідка не помітила ознак роззброєння російських бойовиків

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 28.10.2015 18:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25715

Ситуація в районі проведення АТО залишалась відносно стабільною. Протягом доби здійснено один обстріл зі стрілецької зброї на Слов’янському напрямку (з району Зайцеве).

Про це повідомляє Головне управління розвідки МО України.
Продовжується спільний з ОБСЄ моніторинг виконання Мінських домовленостей. Представники ОБСЄ проінформовані про наявність у районах Бугаївка, Макіївка, Донецьк та Кринична артилерійських систем противника калібром понад 100-мм (САУ), що є порушенням Мінських домовленостей.

27 жовтня ц.р. основні зусилля противника були зосереджені на:

- приведенні до вищих ступенів бойової готовності підрозділів 1 АК з подальшим висуванням до полігонів для проведення бойової підготовки;

- підтриманні системи управління та оповіщення 2 АК у готовності до задіяння;

- здійсненні інспекційних перевірок з’єднань і частин 1 та 2 АК;

- веденні розвідки сил АТО із залученням диверсійних розвідувальних груп на Донецькому напрямку, розвідувальних підрозділів бригад першого ешелону, засобів радіоелектронної розвідки та літака-розвідника ЗС РФ;

- фортифікаційному обладнанні переднього краю оборони підрозділів 1 АК на Маріупольському напрямку;

- підготовці артилерійських і мотострілецьких підрозділів 1 та 2 АК;

- логістичному забезпеченні російського окупаційного угруповання.

Відмічається подальше зниження військової дисципліни у збройних формуваннях російських окупаційних військ у зв’язку з низьким морально-психологічним станом особового складу через необхідність дотримання Мінських домовленостей. Продовжуються випадки позастатутних взаємовідносин між військовослужбовцями, що призводить до виникнення збройних інцидентів. Черговий з них виник у 3 окремій мотострілецькій бригаді (м.Горлівка) 1 АК, внаслідок якого є поранені.

Міністерством оборони Росії прийнято рішення зменшити розмір грошового забезпечення особового складу частин та з’єднань 1 і 2 АК на 30-40%. У зв’язку із цим значно знизилась “мотивація” сепаратистів до служби в російських окупаційних військах. 27 жовтня ц.р. до 100 військовослужбовців 4 окремої мотострілецької бригади 2 АК подали рапорти на звільнення. Відмічаються масові випадки дезертирства.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.