Черновецький добрехався до відключення газопасточання “Київенерго”

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 10.04.2007 22:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2573

З 11 квітня в Києві припиняється опалювальний сезон через борги АЕК “Київенерго” перед ДК “Газ України”.

Як повідомляє прес-служба "Газ України", компанія доручила ВАТ "Київгаз" та УМГ "Київтрансгаз" відключити від газопостачання АЕК "Київенерго".

"Газ України" проінформувала також про відключення від газопостачання підприємства-боржника Київську міську державну адміністрацію.

У прес-релізі йдеться, що, незважаючи на високий рівень оплати населенням спожитого газу, борг "Київенерго" перед "Газ України" з початку 2007 р. перевищив 72 млн. грн.

"Газ України" наголошує, що всупереч наданим гарантіям про термінове погашення заборгованості, столичні теплоенергетики не лише не зменшили борги, а й наростили їх. "Київенерго" в середньому протягом доби споживає природного газу на 4 млн. грн.

Як повідомлялося, на початку квітня "Газ України" доручив "Київгазу" обмежити газопостачання "Київенерго" до технологічного мінімуму. "Газ України" неодноразово обмежував постачання газу на Теплоелектроцентраль-5 і Теплоелектроцентраль-6 (ТЕЦ-5, ТЕЦ-6), що знаходяться в управлінні Київенерго, через борги.

2006 рік компанія "Київенерго", що забезпечує теплом і електроенергією Київ, закінчила з чистим прибутком 43,385 млн. гривень.

Теплова потужність ТЕЦ і котельних компанії складає 6 383 Гкал/час.

50%+1 акція "Київенерго" знаходяться в державній власності і передані до статутного фонду "Енергетичної компанії України", 12,73% володіє Київська міська рада, 11,97% - компанія "Іока Холдінге ЛТД" (Кіпр).

Від "Аратти". Не зрозуміло, - а куди ж ідуть кошти, які населення перераховує, незважаючи на значне підвищення тарифів? Міська рада постійно рапортує про слухняних жителів, які сплачують комунальні рахунки. А гроші "Газ Україна" не отримує. Дивно. Чорна діра? Бермудський трикутник? Чи гешефти Черновецького?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.