Пожежа на складах боєприпасів у Сватовому виникла через дії противника

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 30.10.2015 16:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25730

Імовірною причиною виникнення пожежі на арсеналі оборонного відомства в районі міста Сватове, що на Луганщині, є діяльність противника, який таким чином намагався дестабілізувати ситуацію в регіоні.

Міністр оборони України Степан Полторак.

Про це заявив міністр оборони України Степан Полторак.

«Причини та обставини інциденту уточнюються. За попередньою інформацією, інцидент стався в результаті дій противника, який ставив перед собою мету дестабілізацію обстановки в регіоні», – сказав міністр на засіданні Ради реформ в п’ятницю в Києві.

Полторак зазначив, що для розслідування обставин створена спеціальна комісія, до якої увійшли заступники міністра, заступники начальника Генштабу ЗСУ, експерти. «Вони вже приступили до роботи. Результати розслідування ми обов’язково оприлюднимо», – підкреслив він.

Полторак також зазначив, що, за наявними в його розпорядженні даними, в результаті пожежі четверо військовослужбовців отримали поранення, один військовослужбовець загинув, також загинула цивільна особа – місцева мешканка.

Міністр оборони зазначив, що пожежа вже локалізована. За його словами, для розмінування міста від боєприпасів створено 20 груп саперів загальною чисельністю 100 осіб.

Зазначимо, у МВС остаточно підтвердили, що кількість загиблих унаслідок вибухів боєприпасів у Сватовому становить дві людини.

Як повідомлялося раніше, увечері 29 жовтня у Сватовому почали вибухати боєприпаси на складі, внаслідок вибухів пошкоджено 35 будинків. СБУ кваліфікувала вибухи у Сватовому як теракт.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.