Президент Ющенко не виключає, що термін виборів може бути перенесено. Якщо більшовики виконають 15 пунктів компромісу

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 11.04.2007 10:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2574

Президент України Віктор Ющенко сформулював 15 позицій для компромісу, який сьогодні розглядається прем’єрською командою.

Він також сказав, що для призначення позачергових президентських виборів немає підстав.

Про це повідомив Президент на зустрічі з іноземними ЗМІ.Зокрема, відповідаючи на запитання чи може відбутись перенесення терміну виборів Ющенко зауважив, що вчора зранку зустрічався з прем’єр-міністром і сформулював план дій, який складається з 15-ти пунктів і покликаний врегулювати ситуацію.

Ющенко зазначив, що вони з Януковичем домовились не оприлюднювати цей план поки на робочому рівні сторони не обміняються позиціями. За інформацією Президента, після цієї розмови Янукович збирав свою політраду і вони обговорювали ці пропозиції.

За словами Ющенка, ці пропозиції складаються з трьох розділів. Перший розділ полягає у формулюванні спільної оцінки тих процесів, які призвели до парламентської кризи, а також до вироблення солідарної позиції відносно до ряду правових питань, в тому числі і до указу президента про розпуск парламенту.

Другий блок, за словами Ющенка, носить змістовний характер. "Це суть компромісів, які потрібно прийняти в контексті дії указу", - сказав він. Також необхідно ухвалити ряд законів та рішень, які відновлять баланс влади, систему противаг, а також виробити механізми, які б унеможливили повторення ситуації з формуванням неконституційної більшості, або просто заявити про готовність це зробити.

До третього блоку Ющенко відніс необхідність відновлення консультацій в рамках провідних парламентських сил. Зокрема, представників проурядової коаліції та опозиції. Президент підкреслив, що політичні сили мають долучитись до процесу формування плану врегулювання, оскільки вони мають його потім виконувати.

Крім того, глава держави зазначив, що для призначення дострокових президентських виборів немає підстав: "Я лише знаю одне, що Конституція передбачає чотири обставини, коли можна говорити про дострокові вибори (Президента). На щастя, жодної з чотирьох передбачених Конституцією обставин в Україні немає. Я кажу, перш за все про те, що Президент живий, що він здоровий, що Президент не злочинець, і у відставку я не подавав".

Президент також допустив, що термін проведення позачергових парламентських виборів може бути змінений.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.