Трьох десантників, які за невстановлених обставин опинилися в окупованому Криму, повернули

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 4.11.2015 18:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25748

Військовослужбовці 79-ї окремої аеромобільної бригади, які на початку вересня поточного року опинились на території анексованого Криму, повернулись на материкову частину України.

Про це повідомляє прес-служба Генерального штабу Збройних Сил України.

На даний час вони перебувають в пункті постійної дислокації бригади разом зі своїм адвокатом.

За фактом зникнення даних військовослужбовців у вересні поточного року командуванням частини проведена службова перевірка, за результатами якої встановлено, що військовослужбовці самовільно залишили військову частину. Матеріали перевірки передані в Херсонську прокуратуру.

Після повернення бійців уповноважені особи відновили перевірку, за результатами якої буде прийнято правове рішення, про що буде повідомлено додатково.

Обставини перебування військовослужбовців на території анексованого Криму з’ясовуються.

Як повідомлялося раніше, 5 вересня близько 10 людей у військовій формі затримали трьох українських десантників.

Про це йдеться у звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Повідомляється, що вони прямували до двох військових машин, що знаходяться в 1 км від позицій українських прикордонників на мисі Кутара. Про це спостерігачам повідомив командир 79-ї аеромобільної бригади у Миколаєві.

"У Миколаєві представник СММ зустрівся із заступником командира 79-ї аеромобільної бригади, який підтвердив повідомлення ЗМІ про викрадення трьох українських солдатів на лінії адміністративного кордону України і Криму. Він повідомив, що 5 вересня між 13:00 і 13:20, командир помітив трьох солдатів (без зброї, в цивільному одязі), яких примусово вели до десяти людей у військовій формі без нашивок. Їх вели до двох військових машини, що знаходяться приблизно в 1 км на південь від позиції українських прикордонників на мисі Кутара", - йшлося в повідомленні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.