Увага! У столичних учбових закладах та підземних переходах з'явилися вербувальники януковичів. За участь у масовці пропонують від $50 до $200

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 11.04.2007 12:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2576

В редакцію порталу “Аратта-Україна” надходять повідомлення із різних учбових закладів столиці про появу там донецьких вербувальників типової зовнішності. Міліція про таких каже: “Наш клієнт”.

За цими повідомленнями, вебувальники з'являються у вишах, коледжах, технікумах, ПТУ, школах. Ходять групами по дві-три особи.

Спочатку ці особи типової завнішності заводять бесіду “про життя”, із переходом “на політику”. Далі пропонують “підробити” - взяти участь у акції на Майдані.

Тарифи коливаються. У школах і ПТУ - пропонують до 200 грн./день. У коледжах та технікумах - від $50 до $100/день. У вишах, залежно від потенційних “клієнтів” - від $50 до $150/день.

Найбільшу, на вчорашній день, ставку випадково зафіксував у підземному переході під площею Льва Толстого головний редактор порталу із колегою - головним редактором київської газети. Буквально поруч двое вербувальників підійшли до місцевого бомжа й почали агітацію та торги. Зторгувалися за $200/день. І щасливий бомж замість збирання порожніх пляшок буквально побіг підтримати більшовичків.

До речі, за даними, які ми зараз перевіряємо, керівництво наметового містечка на Майдані не дозволяє місцевим “рекрутам” навіть спати, не надає місця для відпочинку у наметах. Тобто, людина, яка зголосилася “підтримати” більшовичків повинна майже добу провести на ногах, без відпочинку.

Очевидно, що подібна інформація надходить і політикам. Зокрема, сьогодні серйозно поговорити із міністром освіти Ніколаєнком, обіцяв, виступаючи на мітингу лідер “Народної самооборони” Юрій Луценко.

"Це цинічне неприкрите вербування найбільшим туристичним агентством Янукович Тревел десятків тисяч учнів ПТУ, шкіл, інститутів у центр столиці просто дискредитує ідеї демократії і цивільного суспільства", - підкреслив лідер Народної самооборони.

Луценко зазначив, що, на його думку, "Міністерству освіти і іншим причетним до цього відомствам" варто звернути увагу на "неприпустимість таких явищ". У той же час він зазначив позитив тих видів цивільної активності, які є результатом свідомої підтримки тієї або іншої політичної сили.

"Ми спільно будемо звертатися до своїх прихильників, щоб продемонструвати різницю між Майданами - між штучним Майданом і справжнім Майданом", - зазначив він.

Раніше, БЮТ виступив із заявою, в якій зверталася увага правоохоронних органів на факти вербування для участі у акціях більшовиків на Майдані учнів шкіл Київської та деяких інших областей.

Як ми повідомляли раніше, за участь у акціях більшовиків на Майдані на минулому тижні платили 130 грн./день.

Редакція порталу уважно відстежуватиме й надалі подібні дії більшовиків й інформуватиме про них суспільство.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.