Путін обіцяє відповісти на розгортання американської системи ПРО

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 11.11.2015 12:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25779

Президент Владімір Путін заявляє, що Москва у відповідь на будівництво протиракетної оборони США запровадить відповідні заходи, і на першому етапі буде працювати над ударними системами, здатними подолати будь-які системи протиракетної оборони.

«Ми не раз говорили, що Росія запровадить необхідні заходи щодо зміцнення потенціалу стратегічних ядерних сил. Ми будемо працювати і над системами протиракетної оборони, але на першому етапі, як ми неодноразово говорили, будемо працювати і над ударними системами, які зможуть долати будь системи ПРО» – заявив Путін у вівторок, 10 листопада, на нараді з питань розвитку оборонного комплексу.

За його словами, США «прикриваються» заявами про розширення протиракетної оборони у відповідь на загрозу з боку Ірану та Північної Кореї.

«Нас запевняли, що система ПРО і європейський сегмент призначені для захисту від іранських балістичних ракет. Однак ми знаємо, що ситуація з іранською проблемою врегульована, відповідні угоди підписані», – заявив Путін.

За словами російського президента, США прагнуть отримати «вирішальну військову перевагу».

Метою нинішнього проекту системи протиракетної оборони США і НАТО у Європі називають захист Європи від імовірних ракетних ударів із таких країн, як Іран чи Північна Корея. Система має бути повністю розгорнута до 2022 року. У США й НАТО наголошують, що ця система розрахована на перехоплення технічно більш відсталих і відносно нечисленних ракет, які створюють Іран і Північна Корея, і що вона не може перехопити сучасні й численні російські ракети.

Відносини між Москвою та Заходом погіршилися минулого року, після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

Черговий виток напруження між Росією та країнами НАТО почався після того, як 30 вересня російські військові літаки почали здійснювати повітряні удари у Сирії. Захід заявляє, що Москва використовує свою військову кампанію для зміцнення влади сирійського президента, а не для боротьби з екстремізмом, як заявляє Кремль.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.