Ситуація на фронті: російські бойовики стріляють, Кремль фальшує судовий позов

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 12.11.2015 15:50 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25792

З метою відволікання уваги від трагічних подій в Сирійській Арабській Республіці, де зафіксовано непоодинокі випадки загибелі цивільного населення від дій ЗС РФ, керівництво Росії готує провокацію міжнародного масштабу проти України.

Її мета – дискредитація керівництва нашої держави, отримання приводу для подання позову проти України до Міжнародного кримінального суду у Гаазі, а також створення підґрунтя для виходу РФ з Мінського процесу.

Таку інформацію повідомив сьогодні на щоденному брифінгу речник адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

Здійснюється фабрикація псевдодоказів так званого «геноциду Україною російськомовного населення Донбасу». Зокрема, виготовляються документальні матеріали про нібито знищення українськими військовими близько 400 будинків та 500 людей (зокрема жінок, дітей та осіб похилого віку) села Сокільники Слов’яносербського району Луганської області, яке зараз перебуває на тимчасово окупованій території неподалік лінії розмежування сторін.

До проведення цієї роботи залучаються співробітники ФСБ, ГРУ ГШ ЗС РФ, Слідчого комітету Росії, а також представники так званих «силових структур» НЗФ «ЛНР». Пропагандисти використовують реальні факти руйнувань с. Сокільники та загибелі його мешканців, які постраждали від рук бойовиків та російських військ у ході бойових дій наприкінці 2014 – на початку 2015 рр.

На основі цих фактів, які будуть презентовані у якості так званих «результатів розслідування правоохоронних органів «ЛНР», вже готуються інформаційно-пропагандистські матеріали для ЗМІ та судові позови. Для нагнітання атмосфери істерії та ненависті планується проведення історичних паралелей з трагічними подіями у Хатині під час Другої Світової війни та югославських війн 90-х рр. ХХ ст.

Водночас здійснюється психологічна обробка місцевого населення, яке окупанти намагаються схилити до надання необхідних для Росії «свідчень».

Хроніка подій у зоні АТО за минулу добу

Луганський напрямок

Зафіксовано провокативний обстріл з боку НЗФ поблизу с. Трьохізбенка, що на північ від Бахмутської траси. З 82-мм міномета було випущено 2 міни.

Донецький напрямок

Бойові дії вчора велися південніше Горлівки та на західних околицях Донецька. При цьому противник застосовував лише стрілецьку зброю та гранатомети, ведучи неприцільний, «турбуючий» вогонь у бік позицій сил АТО.

Маріупольський напрямок

Зафіксовано одну провокацію ворога біля с. Богданівка, що на півдорозі з Волновахи в Комсомольське. Противник застосував стрілецьку зброю.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 1 – було поранено.

Отримано чергові докази участі громадян РФ у війни на сході України у складі НЗФ

Нагадуємо, позавчора ворожа ДРГ чисельністю до 20 осіб невдало намагалася атакувати наші передові позиції на південь від Попасної. Отримавши по зубах, окупанти з втратами відступили. На місці бойового зіткнення наші військовослужбовці знайшли російську банківську картку, клаптик паперу з номером телефону, абонент якого зареєстрований на Чукотці, а також бронеплити бронежилета, виготовлені у Санкт-Петербурзі.



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.