У Москві підтвердили, що готують піар-позов проти України у Гаагський суд

Автор/джерело -  © BBC



Дата публiкацiї - 13.11.2015 11:14 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25796

Слідчий комітет Росії (СКР) прокоментував заяву речника Адміністрації президента України з питань АТО Андрія Лисенка про підготовку Кремлем провокативних звинувачень Києва у “геноциді російськомовного населення” Донбасу.

"З досвіду слідчої роботи, якщо злочинець визнає факт злочину, згадує деталі, хоча і продовжує звинувачувати у всьому своїх жертв, значить, рано чи пізно визнає і свою провину", - заявив представник СКР Владімір Маркін.

"А ось мрії київських нацистів і організаторів геноциду на Донбасі, що судити їх будуть в комфортній для них Гаазі, - марні. Судити їх будуть в Одесі, містах Донбасу і в протверезілому Києві також", - йдеться у заяві під назвою "З хворої голови на здорову".

Про плани масштабної інформаційної провокації Росії заявив Андрій Лисенко напередодні: "Її мета – дискредитація керівництва нашої держави, отримання приводу для подання позову проти України до Міжнародного кримінального суду у Гаазі, а також створення підґрунтя для виходу РФ з Мінського процесу".

За його словами, мова йтиме "про нібито знищення українськими військовими близько 400 будинків та 500 людей (зокрема жінок, дітей та осіб похилого віку) села Сокільники Слов’яносербського району Луганської області" під час бойових дій узимку 2014-2015 років. Зараз село перебуває під контролем сепаратистів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.