ЦРУ має інформацію про підготовку нових терактів

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 17.11.2015 12:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25811

Директор Центрального розвідувального управління США Джон Бреннан попереджає, що бойовики екстремістського угруповання «Ісламська держава», які взяли на себе відповідальність за теракти в Парижі, можуть готувати й інші схожі напади.

За словами Бреннана, у той час як бойовики «неминуче» будуть намагатися знову здійснити подібні атаки, йому «не здається неминучим, що вони досягнуть успіху».

Бреннан виступив 16 листопада на конференції з безпеки, організованій Центром стратегічних і міжнародних досліджень у Вашингтоні. Директор ЦРУ сказав, що запобігання будь-яким потенційним змовам може виявитися важкою справою, бо в Європі служби розвідки і безпеки серйозно перевантажені, намагаючись відстежувати сотні екстремістів, які повернулися додому після бойових дій в Сирії й Іраку.

Американська і європейська розвідслужби не підтвердили заяви угруповання «Ісламська держава» про відповідальність за теракти в Парижі, водночас Бреннан заявив, що ці напади, а також авіакатастрофа російського літака в Єгипті «мають ознаки» причетності ісламістів.

Угруповання «Ісламська держава» взяло на себе відповідальність за напади в Парижі 13 листопада, внаслідок яких загинули, за даними на цей час, 129 людей і ще понад 350 поранені, багато з них критично.

Минулого тижня воно також погрожувало й новими терористичними актами проти Росії через те, що вона вступила у війну в Сирії на боці режиму президента Башара аль-Асада.

Перед тим єгипетський відділок цього ж угруповання оголосив, що то він влаштував вибух у російському пасажирському літаку, що летів із Єгипту до Росії, 31 жовтня, внаслідок чого в ньому загинули 224 людини.

Вранці 17 листопада російська сторона визнала, що причиною аварії російського літака над Синайським півостровом 31 жовтня став теракт.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.