Путін погодився на реструктуризацію боргу Януковича

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 17.11.2015 13:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25812

Москва згодна на реструктуризацію боргу України, заявив російський президент. Він також запевнив, що Москва готова запропонувати кращі умови, ніж про це просив МВФ.

Президент Росії Владімір Путін заявив у понеділок, 16 листопада, що Москва запропонувала реструктуризувати український борг на суму 3 мільярдів доларів на термін три роки.

"Ми не просто погодилися з реструктуризацією українського боргу, ми запропонували кращі умови цієї реструктуризації, ніж нас просив МВФ", - сказав глава російської держави журналістами у кулуарах саміту G20, цитує агентство "Інтерфакс".

За словами Путіна, Росію "просили перенести цей платіж на 2016 рік. "Я сказав, що ми готові піти на більш глибоку реструктуризацію: готові піти на те, щоб цього року взагалі не отримувати жодних грошей, а наступного року отримати мільярд, у 2017-му - ще мільярд і в 2018-му - ще мільярд", - зазначив російський президент.

Глава російського мінфіну Антон Силуанов раніше в понеділок теж заявив, що РФ запропонувала Україні та МВФ пропозицію щодо реструктуризації боргу, термін сплати якого спливає у грудні. За його словами, "пропозиція, зроблена Росією, буде цікавою і може бути покладена в основу для врегулювання боргової проблеми України перед РФ".

У МВФ вже привітали пропозицію Росії. Як заявила речниця МВФ у понеділок, 16 листопада, це - "позитивний крок", і тепер "деталі повинні бути обговорені українською та російською владою", цитує агентство Reuters.

Як повідомлялося раніше, Москва неодноразово відмовлялася від реструктуризації українського боргу. Свою позицію вона пояснювала тим, що не є комерційним кредитором, а тому не повинна брати участь у реструктуризації. Запропоновані нині Росією умови відрізняються від тих, про які Україна домовилася з комітетом кредиторів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.