Янукович особисто давав команду на звірячий розгін Євромайдану

Автор/джерело -  © 5 канал



Дата публiкацiї - 17.11.2015 14:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25813

Колишній тоді президент Янукович особисто прийняв рішення про розгін Євромайдану в ніч на 30 листопада 2013року і дав доручення здійснити цю акцію колишньому тоді міністру внутрішніх справ Віталію Захарченку, а також секретарю Ради національної безпеки і оборони Андрію Клюєву.

Про це заявив на брифінгу у вівторок у Києві начальник управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк, передає "Інтерфакс-Україна".

"Як встановлено слідством, безпосереднє рішення про розгін Майдану (студентського Майдану 30 листопада 2013 року) і саме силовий спосіб такого здійснення приймалося безпосередньо колишнім президентом країни, доручення на реалізацію цього плану було дано колишньому міністру внутрішніх справ України та секретарю Ради національної безпеки і оборони Клюєву", - зазначив Сергій Горбатюк.

Нагадємо, Гаазький суд не класифікував розстріли на Майдан як злочини проти людяності. Зазначається, що згідно з попередніми висновками Міжнародного кримінального суду в Гаазі, українські правоохоронці часто застосували "надмірну та невиправдану" силу проти протестувальників і журналістів у ході протестів на Майдані у 2013-2014 роках. Однак при цьому правоохоронці не вчинили злочинів проти людяності, заявила головний прокурор Міжнародного кримінального суду Фату Бенсуда.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.