Ситуація на фронті: за минулу добу російські бойовики не припиняли турбуючу активність

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 18.11.2015 16:08 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25820

Найбільша активність зафіксована на Луганському і Донецькому напрямках.

Луганський напрямок

Вчора бойові дії велися лише на Бахмутській трасі та на північ від неї у темну пору доби. Епіцентром протистояння був район поблизу с. Кряківка та Оріхово-Донецький. Там відбулося бойове зіткнення сил АТО з 2 ворожими ДРГ загальною кількістю близько 20 осіб. Внаслідок уміло організованої оборони наших бійців противник відступив в тил, на південь.

Також поблизу Новотошківського бойовики відкривали вогонь зі стрілецької зброїу бік укріплень сил АТО.

Про це поінформував сьогодні на щоденному брифінгу речник адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

Донецький напрямок

На Світлодарській дузі та на північних околицях Горлівки вчора було спокійно. Проте тривають ворожі провокації в районі окупованого с. Красний Партизан – противник двічі вів вогонь зі стрілецької зброї у бік наших позицій.

Зберігається нестабільна обстановка на західних околицях Донецька, де фіксується найбільше епізодів порушення режиму тиші з боку НЗФ. Бойові дії починаються після світанку і тривають до пізнього вечора. Окрім стрілецької зброї та гранатометів, ворог 1 раз застосував 82-мм міномети. Такий епізод було зафіксовано у Мар’їнці, де на наших позиціях приземлилося три міни.

На південь від Мар’їнки і до самого Азовського моря вчора було спокійно.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 1 – було поранено.

Також 2 українських військовослужбовців підірвалися на розтяжках та отримали поранення. Це сталося у Станично-Луганському районі Луганської області.

Наші військові у Спільному центрі з контролю та координації поінфомували місію ОБСЄ про те, що бойовики вдаються до провокативних обстрілів зі стрілецької зброї, крупнокаліберних кулеметів та гранатометів

З 12 по 16 листопада спостерігачі СЦКК зафіксували 8 випадків застосування бойовиками 120-мм мінометів та 24 випадки – мінометів калібром 82-мм мінометів. 16 листопада ворог стріляв по житлових секторах Красногорівки та Гірняка з установок «Град» – всього було випущено 12 ракет.

За інформацією ГУР МОУ, 16 листопада на станцію Іловайськ прибув залізничний ешелон у складі 8 вагонів з боєприпасами та 4 цистерн з паливно-мастильними матеріалами для бойовиків.



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.