18 лютого влада влаштувала провокацію, аби отримати привід для розгону Майдану

Автор/джерело -  © 5 канал



Дата публiкацiї - 19.11.2015 14:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25824

Колишня влада України навмисно спровокували протистояння протестувальників і правоохоронців під будівлею Верховної Ради України 18 лютого 2014 року, аби мати підстави для силового розгону протестувальників.

Про це в четвер, 19 листопада 2015 року, на брифінгу в Києві заявив начальник управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк.

Горбатюк повідомив: "18 лютого було заплановано здійснити силовий розгін протесту, мирного наступу на Верховну Раду із застосуванням вогнепальної зброї. І таким чином спровокувати градус протистояння між правоохоронцям і протестувальниками, щоб створити нібито підстави для проведення антитерористичної операції, яка, як встановлено слідством, опрацьовувалася, готувалася ще починаючи з січня місяця".

Як повідомлялося раніше, 18 листопада 2015 року, у Генпрокуратурі заявили, що підбір, координацію та фінансування "тітушок" за вказівкою Януковича здійснював екс-очільник МВС Захарченко та його оточення.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.