Сьогодні відбувся з'їзд БЮТ. Сформовано блок на дострокові вибори

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 11.04.2007 17:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2583

До Блоку Юлії Тимошенко на дострокових парламентських виборах увійдуть: партія “ВО “Батьківщина”, партія “Реформи і порядок”, Українська соціал-демократична партія та “Європейський вибір”.

Про це перед початком з’їзду партії “ВО “Батьківщина” повідомила лідер БЮТ Юлія Тимошенко.

“Я думаю, що сьогодні ми будемо підписувати угоду з партією “Реформи і порядок”. Також, я думаю, що “Європейський вибір” також долучиться до нашої команди”, - сказала Юлія Тимошенко.

“І наш традиційний партнер – Українська соціал-демократична партія, яка з нами уже багато часу”, - додала вона.

Крім того, Юлія Тимошенко повідомила, що список БЮТ на наступних виборах не зазнає суттєвих змін. "Ніхто, крім зрадників, виключений не буде. Мені шкода, але у нас немає жодної інтриги", - сказала вона.

Юлія Тимошенко вважає, що Партія регіонів, Компартія та Соцпартія будуть самі винуваті, якщо не потраплять до виборчого бюлетеню.

Про це лідер БЮТ заявила, коментуючи відмову цих трьох партій брати участь у дострокових виборах.

"Якщо Партія регіонів, комуністи і соціалісти позбавлять своїх прихильників права їх обрати, і їх не буде в бюлетені, то це їхній політичний вибір", - сказала Тимошенко перед початком з'їзду партії “ВО “Батьківщина”.

"І ніхто цьому вибору заперечити або перешкодити не може", - додала лідер БЮТ.

Вона наголосила, що "відповідальність за сьогоднішній хаос мусять брати на себе ті політичні сили, які не виконують Указ Президента, який діє і ніким не скасований".

"Це – Партія регіонів, Соцпартія і Компартія. Вони вийшли за межі правового поля і сьогодні практично є ГКЧП в Україні", - сказала Юлія Тимошенко.

Вона наголосила, що в Україні зареєстровано понад 130 партій. "З власної волі у виборах беруть участь близько 40, а в парламент потрапляють лише 5. Примусити партію брати участь у виборах ніхто не може", - додала лідер БЮТ.

Сьогодні ж у Києві відбувся перший етап ХІІІ-го позачергового з’їзду партії “Реформи і Порядок”. Делегати ухвалили рішення про утворення разом із Всеукраїнським об’єднанням “Батьківщина” та Українською соціал-демократичною партією виборчого Блоку Юлії Тимошенко для участі у дострокових парламентських виборах.

Після цього Голова ПРП Віктор Пинзеник підписав з лідерами “Батьківщини” та УСДП – Юлією Тимошенко і Євгеном Корнійчуком – відповідну угоду і вона була ратифікована з’їздом.

Від партії “Реформи і Порядок” обрали 30 делегатів на міжпартійний з’їзд БЮТ, який відбудеться незабаром, повідомляє прес-служба ПРП.

Крім того, був затверджений список кандидатів у народні депутати України, які пропонуються для включення до виборчого списку Блоку Юлії Тимошенко за квотою ПРП.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.