У НАТО вважають, що політика стримування Росії знову актуальна

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 20.11.2015 17:53 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25832

Після розпаду СРСР Захід замість стримування Росії спрямував зусилля на розбудову дружби і партнерства з нею і країнами Східної Європи, але поточні події вимагають знову повернутися до політики стримування.

Заступник генерального секретаря НАТО Александр Вершбоу

Про це заявив заступник генерального секретаря НАТО Александр Вершбоу на Берлінській безпековій конференції-2015, текст виступу якого публікує "Європейська правда".

"Що ж до Європи, повірте, я знаю, що "стримування" - не надто популярне слово. Декому воно нагадує часи холодної війни. Кажуть, що було б добре у сучасному світі його не вживати, начебто стримування - це акт війни чи агресії. Та я абсолютно з цим не згоден. Бути сильними настільки, щоб інші побоювалися напасти на вас - не є агресією. Якщо НАТО має потужні збройні сили, то це не тому, що ми прагнемо війни, а навпаки - прагнемо її уникнути", - сказав Вершбоу.

За його словами, концепція стримування не є застарілою, вона настільки ж актуальна сьогодні, як і завжди.

"А забезпечивши надійне стримування проти ревізіоністської Росії, ми матимемо кращу основу для подальших відносин з Москвою – повернути її до поваги до принципів міжнародного права і, свого часу, розпочати відновлення довіри і партнерства, які Росія зрадила", - додав заступник генсека НАТО.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.