Кремль знову починає активну фазу війни?

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 20.11.2015 18:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25833

Ситуація в зоні проведення АТО залишається складною з ризиками початку локальних бойових дій.

РСЗВ “Ураган”

Про це повідомляє Головне управління розвідки МО України.

19 листопада ц.р. противником здійснено 48 обстрілів зі стрілецької зброї (у т.ч. РПГ, АГС), 82-мм мінометів та 122-мм РСЗВ “Град”, з них 36 – у районах Авдіївка, Красногорівка, Мар’їнка, Опитне, (Донецький напрямок), дев’ять – Майорськ, Зайцеве (Слов’янський), три – Новотошківське (Сєвєродонецький).

Продовжується інформування ОБСЄ щодо порушення противником Мінських домовленостей. Представникам Місії надана інформація про наявність у районах Донецьк, Жданівка, Макіївка, Тельманове танків, артилерійських систем противника калібром понад 100-мм (САУ) та 220-мм РСЗВ “Ураган”.

Основні зусилля противника були зосереджені на:

- перегрупуванні/посиленні підрозділів 1 та 2 АК поблизу лінії зіткнення на Слов’янському, Донецькому та Маріупольському напрямках;

- приховуванні важкого озброєння у заборонених Мінськими домовленостями районах на Новоайдарському, Сєвєродонецькому та Донецькому напрямках;

- активізації розвідувальної діяльності із залученням диверсійних розвідувальних груп, спостережних постів, розвідувальних підрозділів бригад першого ешелону на Новоайдарському, Слов’янському та Волноваському напрямках;

- нарощуванні логістичного забезпечення з’єднань та частин 1 і 2 АК;

- проведенні заходів з медичного забезпечення підрозділів 1 АК на Волноваському напрямку;

- перевірці стану готовності з’єднань та частин 1 і 2 АК до виконання бойових завдань;

- підготовці артилерійських та мотострілецьких підрозділів 1 і 2 АК.

Триває інспектування з’єднань і частин 1 та 2 АК 12 командування резерву Південного ВО комісією Генерального штабу ЗС РФ на чолі із заступником начальника ГШ ЗС РФ генерал-полковником Істраковим С.Ю. з метою перевірки їх готовності до відновлення бойових дій. До складу комісії входять 40 офіцерів Генерального штабу ЗС РФ.

У ході перевірки артилерійських підрозділів 3 омсбр (Горлівка) та 9 омсп (Новоазовськ) 1 АК Істраковим С.Ю., з нагоди дня Ракетних військ та артилерії Росії, були вручені нагороди російським офіцерам, що перебувають і воюють на території України, серед них:

- ШЕВЧЕНКО Петро (він же по документам прикриття – Лисенко);

- СІДОРОВ Дмитро (він же по документам прикриття – Приходько);

- МІРОШНИЧЕНКО Олександр (він же по документам прикриття – Сугацький);

- КОТ Олександр (він же по документам прикриття – Смоленський).

Довідково: Після святкування дня артилерії майстерність російських офіцерів “значно зросла”. Під час показового виконання вогневих вправ на полігоні російським екіпажем БМП-2 було розстріляно свій танк. Факт події намагаються приховати від голови комісії Генерального штабу ЗС РФ.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.