ВПС Туреччини збили російський фронтовий бомбардувальник Су-24

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 24.11.2015 11:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25839

Після 10 попереджень про порушення повітряного простору Туреччини російським бомбардувальником, винищувач F16 турецьких ВПС відкрив вогонь на ураження. Пілоти встигли катапультуватися.

Літак впав в сирійській провінції Латакія, де проживають сирійські туркмени. Один з пілотів був захоплений у полон місцевим населенням. Слід зазначити, що саме сирійських туркменів бомбардувала російська авіація.

Турецькі військові опублікували заяву, згідно з якою, перед тим як російський літак Су-24 був збитий, його 10 разів попереджали про порушення повітряного простору, повідомляє Reuters. Відзначається, що попередження виголошували 10 разів упродовж п’яти хвилин.

Російське Міноборони підтвердило падіння свого Су-24 в Сирії, передає РІА «Новості». У відомстві зазначили, що літак знаходився виключно над територією Сирії. Він летів на висоті 6 тис. метрів.

Обом пілотам вдалося катапультуватися. Турецькі військові підтвердили, що літак був збитий турецьким винищувачем F-16.



Раніше турецька сторона виносила Росії попередження у зв’язку з порушенням повітряного простору Туреччини в ході військової операції в Сирії.

20 листопада посла РФ в Туреччині Андрія Карлова викликали до турецького МЗС, щоб заявити протест проти «інтенсивного» бомбардування Повітряно-космічними силами РФ території проживання сирійських туркменів на півночі Сирії. Анкара звинуватила Росію в нанесенні удару по поселенню Байірбуджак.

Так на сайті міністерства закордонних справ Туреччини було розміщено повідомлення, в якому було підкреслено, що «дії російської сторони не є боротьбою з тероризмом, здійснюються бомбардування мирних туркменських сіл і це може призвести до серйозних наслідків».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.