Ситуація на фронті: російські бойовики 30 разів обстріляли позиції ЗСУ

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 24.11.2015 17:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25844

Ситуація у зоні проведення антитерористичної операції залишається напруженою.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

Терористи продовжують вести провокаційний вогонь на всіх напрямках.

Цим вони намагаються викликати вогонь у відповідь з боку наших військ, щоб потім звинуватити Україну у порушенні мінських домовленостей, а також обґрунтувати те, чому не відводять з передової визначене мирними домовленостями озброєння.

З 18 години вчорашнього вечора і до 6 ранку на Донецькому напрямку вони вели вогонь із зенітних установок, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї у напрямку Красногорівки, Пісків, Троїцького, Авдіївки та Мар’їнки.

На Артемівському, зі стрілецької зброї – по Майорську та Зайцевому. На Маріупольському – в районі Богданівки та Широкиного. А на Луганському – по Оріховому.

Загалом загарбники 30 разів відкривали провокаційний вогонь у бік наших військ.

На Маріупольському напрямку продовжується активізація провокаційних дій російських найманців. З настанням темряви вони починають вести обстріли по позиціях Українського війська, у тому числі, із заборонених мінськими угодами 82-мм мінометів.
22 листопада бойовики встановили своєрідний “антирекорд” – п’ять разів обстріляли наші позиції в районі населеного пункту Широкине. Обстріл вівся з чотирьох напрямків. Бойовики використовували міномети, великокаліберні кулемети, підствольні та автоматичні гранатомети.

Спільним центром з контролю і координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін було запропоновано встановити “час тиші”, але терористи продовжили обстріли, знову використовуючи заборонені міномети.

Судячи з їхніх дій, бойовики навіть не збираються дотримуватися мінських угод. Вдень вони, не приховуючи своїх намірів, здійснюють переміщення техніки та зброї на позиції, укріплюють вогневі точки, а вночі починають вести прицільні обстріли. Українські військові, як правило, спостерігають за їхніми діями і не відкривають вогонь у відповідь, щоб не давати ворогу шансів звинуватити Україну у невиконанні мінських домовленостей. Адже ті тільки на те й чекають. І лише при наближенні терористів до наших позицій по них відкривається прицільний вогонь зі зброї, не забороненої мінськими домовленостями.

В останні дні російські найманці дедалі частіше обстрілюють наші позиції в районі Широкиного з мінометів, які ховають серед будівель цього населеного пункту та у лісосмугах. Після пострілів швидко переміщують міномети на нові позиції. Вогонь ведуть переважно з закритих вогневих позицій, виявити які досить важко.

З кожним днем напруга на лінії розмежування зростає. Бойовики вже ведуть вогонь, не приховуючись від спостерігачів міжнародних місій. І хоча наша головна мета - зберегти крихкий мир, Збройні Сили України готові до того, щоб рішуче зупинити ворога, повернувши в разі необхідності відведене озброєння на колишні позиції.



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.