«Сиріянаш». У Росії підтверджують загибель гвинтокрила Мі-8 і морського піхотинця

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 24.11.2015 23:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25848

Начальник Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил Росії Сєргєй Рудской підтверджує загибель гвинтокрила Мі-8, який направили на порятунок екіпажу збитого сьогодні Су-24.

Він повідомив, що для евакуації російських льотчиків з місця приземлення була проведена пошуково-рятувальна операція із залученням двох вертольотів Мі-8. Під час операції один з вертольотів був обстріляний, отримав пошкодження і здійснив вимушену посадку на нейтральній території. Один морський піхотинець-контрактник загинув, зазначив Рудской.

Пошуково-рятувальна група та екіпаж гвинтокрила були евакуйовані і перебувають на авіаційній базі Хмеймім. Операція з пошуку і порятунку екіпажу підбитого російського бомбардувальника триває, наголосив Сєргєй Рудской.

Він повідомив, що для посилення протиповітряної оборони російської бази крейсер «Москва», оснащений системою ППО «Форт», аналогічної С-300, дислокуватиметься у прибережній частині сирійської провінції Латакії. Він також повідомив, що контакти з Туреччиною по військовій лінії будуть припинені.

24 листопада турецькі військові збили російський літак Су-24, заявивши, що він порушив повітряний простір країни. Турецькі військові заявили, що літак, перед тим як збити, попередили 10 разів.

Російська влада наполягає, що штурмовик перебував у небі над сирійською територією у момент збиття.

Військові США підтверджують заяву Анкари, що турецькі пілоти 10 разів попереджали екіпаж російського штурмовика перед тим, як його збити, але ніякої відповіді не було.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.