«Сиріянаш». Росія розмістить на території Сирії сучасні зенітні комплекси

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 25.11.2015 13:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25850

Росія планує розгорнути сучасні системи протиповітряної оборони на своїй військовій базі в Сирії.

Президент Владімір Путін в Єкатеринбурзі заявив, що Росія розмістить ракетну систему С-300 земля-повітря на військовій базі в Сирії.

Перед цим міністр оборони Росії Сєргєй Шойгу заявив про намір перекинути на авіабазу Хмеймім в Сирії зенітно-ракетну систему С-400.

Повідомлення про це з’явилося через день після того, як турецькі військові збили російський бомбардувальник Су-24, звинувативши його в порушенні повітряного простору країни.

Міністерство оборони Росії 24 листопада заявило, що крейсер «Москва», оснащений морською версією С-300, буде переведений ближче до узбережжя Сирії. «Ми попереджаємо, що всі цілі, потенційно небезпечні для нас, будуть знищені», – сказав чиновник російського Генштабу Сєргєй Рудской.

Російський Су-24 був збитий турецьким винищувачем F-16 24 листопада біля турецько-сирійського кордону. Одного з пілотів, що катапультувалися вдалося врятувати, інший загинув, за даними Міноборони Росії, через те, що був обстріляний із землі.

Туреччина стверджує, що російський бомбардувальник порушив її повітряний простір і проігнорував неодноразові попередження. Російська влада наполягає, що Су-24 перебував у небі над сирійською територією. Президент Росії Владімір Путін назвав збиття російського літака Су-24 «ударом у спину» і заявив, що це матиме серйозні наслідки для відносин Росії і Туреччини.

Посли країн-учасниць НАТО, які зібралися на екстрене засідання 24 листопада, закликали Туреччину до спокою і витримки у зв’язку з ситуацією навколо збитого турецьким винищувачем російського бомбардувальника.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.