Україна і Туреччина домовилися про спільний захист акваторії Чорного моря

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 26.11.2015 13:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25858

Україна і Туреччина домовились про спільні дії з розбудови морської промисловості для посилення безпеки і захисту в акваторії Чорного моря. Це буде одним з головних аспектів взаємодії між країнами.

Про це заявив Заступник генерального директора із зовнішньоекономічної діяльності концерну "Укроборонпром" Денис Гурак на "Turkey Defence Week 2015".

"Політика прозорості та відкритості Державного концерну "Укроборонпром" спрямована на залучення іноземних інвестицій та розбудову вітчизняного ОПК за міжнародними стандартами. Перш за все, це забезпечить українське військо сучасним озброєнням та військовою технікою", – заявив він.

Гурак також зазначив, що "Укроборонпром" взяв курс на залучення іноземних інвестицій в оборонно-промисловий комплекс держави.

Як стало відомо, у зустрічі "Turkey Defence Week 2015" взяли участь фахівці з питань оборони Туреччини, Великобританії, Чехії, Словенії, Естонії та НАТО. В рамках заходу була проведена низка стратегічних перемовин у рамках співпраці України із західними партнерами.

Як повідомлялося раніше, 20 листопада "Укроборонпром" підписав важливий авіаційний контракт із Єгиптом. Концерн отримав закордонних контрактів на $1 млрд цьогоріч.

Нагадаємо, у жовтні на тлі російської агресії в Чорне море увійшов американський есмінець Porter. Крім того, у листопаді у Чорне море увійшов новітній ракетний есмінець ВМС Великої Британії Duncan.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.