“Нафтогаз” та “Газпром” збільшили суми взаємних претензій в Стогкольмі

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 27.11.2015 15:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25863

Суми взаємних позовних вимог українського “Нафтогазу” та російського “Газпрому” у Стокгольмському арбітражі виросли до 25,7 та 29,2 мільярда доларів США відповідно.

НАК "Нафтогаз України" збільшив розмір позовних вимог до російського "Газпрому" в Арбітражному інституті Торгової палати Стокгольму за угодами 2009 року на постачання і транзит газу до 25,7 мільярда доларів, повідомляє інформагенція "Інтерфакс-Україна".

Згідно з квартальним звітом НАК, держхолдинг вимагає компенсації за угодою на постачання природного газу за надмірно сплачені суми в розмірі 14 мільярдів доларів, тоді як раніше вимога за цією угодою становила 12 мільярдів доларів.

Крім того, грошові вимоги "Нафтогазу" до "Газпрому" в арбітражі за угодою на транзит газу становлять близько 11,7 мільярда доларів. У звіті також зазначено, що в червні 2015 року "Газпром" відновив свій позов за угодою на постачання газу, збільшивши свої вимоги до "Нафтогазу" з початкових 26,7 мільярда до 29,2 мільярда доларів.

Нагадаємо, "Газпром" припинив постачання газу до України. За словами голови правління "Газпрому" Алєксєя Міллера, припинення постачання відбулося через відсутність передплати з боку українського "Нафтогазу". Українська сторона стверджує, що не закуповує на даний момент російський газ, оскільки не бачить у цьому потреби.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.