СБУ викрила злочинну оборудку з нерухомістю в центрі столиці

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 3.12.2015 15:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25888

Співробітники Служби безпеки викрили схему передачі офшорній компанії прав власності на будівлю ПАТ “Київпроекту” у центрі столиці.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Колишній топ-менеджмент товариства реалізував у 2014 році протиправну схему заволодіння майном Київпроекту. На загальних зборах акціонерів було прийнято рішення щодо створення спільного підприємства з офшорною компанією. Наступні збори проголосували за продаж офшорній компанії за символічну вартість будівлі товариства у центрі Києва, реальна ціна якої становила понад 20 мільйонів гривень.

Завдяки втручанню співробітників спецслужби вдалося ініціювати правовий механізм повернення майна у власність Київпроекту. СБ України також блокувала вивезення архівів товариства, в яких зберігалися проектна документація будівель органів влади та стратегічних підземних комунікацій столиці.

Колишнім Голові Правління, Голові та деяким членам Наглядової Ради ПАТ "Київпроект" і приватному оцінювачу майна оголошено підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 та ч. 1 ст. 358 Кримінального кодексу України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.