У Росії визнали «небажаною» фінансовану США організацію

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 4.12.2015 12:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25892

Генеральна прокуратура Росії визнала «Американсько-російський фонд з економічного і правового розвитку» (USRF) «небажаною» організацією.

Як заявляє російська прокуратура, фонд надавав фінансову допомогу неурядовим організаціям, які влада Росії визнала «іноземними агентами», і його діяльність становить загрозу основам конституційного ладу і безпеки держави.

За даними відомства, президентові фонду Марку Помару, громадянину США, до 2025 року заборонили в’їзд до Росії.

Фонд USRF діє в Росії від 2009 року і займається підтримкою некомерційних проектів, спрямованих на економічний і правовий розвиток в Росії.

У перелік «небажаних» іноземних і міжнародних неурядових організацій, опублікований на сайті російського Мін’юсту, зараз внесені «Національний фонд на підтримку демократії», Інститут Відкрите Суспільство Фонд Сприяння і Фонд Відкрите суспільство. За співпрацю з такими організаціями передбачені як адміністративні, так і кримінальні покарання.

Правозахисники назвали таку практику влади Росії засобом боротьби з громадянським суспільством. Влада Росії заявляє, що закон про «небажані» організації потрібен, щоб перешкодити використанню іноземних організацій для підриву російської безпеки.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.