Під ялинку. Уряд обіцяє надати нардепам проекти податкових змін і бюджету у середу

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 7.12.2015 01:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25898

Кабмін 9 грудня направить узгоджені законопроекти про держбюджет і податкову реформу в парламент.

Про це заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у щотижневому зверненні до українців.

"У вівторок відбудеться засідання Національної ради реформ, на якому ми повинні дійти до взаємної згоди як з Податковим кодексом, так і з проектом закону України про державний бюджет. І вже в середу Уряд України, за нашою спільною домовленістю, схвалить відповідні закони і відправить до українського парламенту", - заявив Яценюк.

Він наголосив на необхідності знайти компроміс у стінах українського парламенту: "Закликаю членів Парламенту до того, щоб у нас був діалог, мета якого - зростання української економіки, створення робочих місць, збільшення доходів бюджету, збільшення доходів громадян та підвищення економічної активності в країні та залучення іноземних інвестицій".

Яценюк нагадав, що протягом цього бюджетного року уряду вдалося перевиконати доходи державного бюджету більш ніж на 30%: "Те ж саме відбувається і з доходами місцевих бюджетів - майже 40% перевиконання".

Уряд також вважає необхідним продовження процесів бюджетної децентралізації. Арсеній Яценюк нагадав, що в цьому році завдяки бюджетної децентралізації місцеві бюджети отримали значні грошові кошти: "Це мільярди гривень, які вони повинні витратити на школи, лікарні, інфраструктуру, дороги - на те, щоб життя в кожному місті стало кращим".

"Така ж політика державного бюджету на наступний рік. Ми очікуємо, що доходи місцевих бюджетів додатково зростуть в наступному році ще на 30 млрд гривень, що дозволить вашій дитині ходити в кращу школу, кожному з вас ходити в кращу лікарню, і всім нам ходити по краще освітлених вулицях", - зазначив він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.