Росія влаштувала провокацію у Босфорі

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 7.12.2015 11:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25901

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу прокоментував 6 грудня поширені турецькими засобами інформації фотографії нібито російського моряка, який позував на містку десантного корабля «Цезарь Куников» з переносним зенітно-ракетним комплексом на плечі.

Як передають турецькі видання Sabah, Hurriyet та інші, Чавушоглу назвав подію провокацією.

«Як повинні проходити військові кораблі через Босфор, усім чудово відомо, це записано в конвенції Монтре. Те, що знаходилося під час проходу через Босфор у руках військовослужбовця Російської Федерації, ми розцінюємо як потенційну загрозу, а сам інцидент вважаємо провокацією», – цитує заяву турецького міністра російська інформагенція «РИА Новости».

Фото корабля, що проходить протоку Босфор, поширилися спершу через соціальні мережі. На цих світлинах зафіксоване проходження турецької протоки кораблем «Цезар Куніков» 4 грудня. При великому збільшенні на містку корабля видно двох військових, один із яких тримає портативний зенітно-ракетний комплекс на плечі.

Відносини між Москвою і Анкарою різко погіршилися після того, як турецькі військові 24 листопада збили російський військовий літак поблизу турецько-сирійського кордону.

Туреччина заявляє, що літак був збитий після численних попереджень після того, як порушив турецький повітряний простір. Росія стверджує, що її літак не порушував кордонів Туреччини, а його збиття було свідомою провокацією. Союз НАТО, членом якого є Туреччина, підтверджує версію Анкари.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.