Україна підключила одну ЛЕП на Крим

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 8.12.2015 13:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25904

Сьогодні, близько 1:15 ночі, за згодою учасників акції енергетичної та продовольчої блокади АР Крим, до електроенергії були підключені лінію ВЛ 220 кВ Каховська-Титан, від якої живляться два райони Херсонської області – Каланчацький та Чаплинський.

Про це повідомив 8 грудня в. о. голови Чаплинської районної державної адміністрації Віталій Спижов.

З моменту знеструмлення ВЛ 220 кВ Каховська-Титан два райони області забезпечувалися електроенергією за резервною схемою, яка неодноразово аварійно вимикалася, особливо протягом останнього тижня, повідомляє прес-служба Херсонської ОДА.

Включення лінії - перший крок до повернення нормальної схеми функціонування ПС Каховська, від якої залежить енергозабезпечення значної частини Херсонської та Миколаївської областей.

«Лінія ВЛ 220 кВ Каховська-Титан підключена до живлення електроенергією. Активісти акції, з якими ми постійно ведемо діалог, залишаються на місці, де стався підрив електроопор і охороняють дві інші пошкоджені ЛЕП», - зазначив Віталій Спижов.

Інформацію про підключення лінії ВЛ 220 кВ Каховська-Титан до електромережі підтвердив і керівник Херсонських магістральних електромереж компанії Укренерго Ігор Босько.

У Міненерго РФ підтвердили відновлення подачі електроенергії до аннексованого Криму з України.

Про це повідомили у прес-службі відомства.

"8 грудня о 01:37 включена в роботу ВЛ 220 кВ "Каховська-Титан-Красноперекопськ", - йдеться в повідомленні.

За даними Міненерго РФ, станом на 07:00 мск електропостачання всіх споживачів в Криму здійснювалося в повному обсязі, перетікання електроенергії з України становило 104 МВт.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.