Туреччина депортувала з країни російських пропагандистів

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 8.12.2015 19:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25907

Туреччина депортувала з країни знімальну групи телеканалу “Росія 1”.

Про це повідомляє сайт МЗС РФ.

"7 грудня члени знімальної групи програми "Спеціальний кореспондент" телеканалу "Росія 1" були затримані в прикордонній з Сирією провінції Хатай на південному сході Туреччини в момент, коли вони прямували в сусідню провінцію Газіантеп. Затримання здійснили невідомі особи, одягнені в цивільне, які на законну вимогу журналістів відмовилися представитися і пред’явити свої документи. Російську знімальну групу привезли в поліцейський відділок, де повідомили про рішення депортувати їх з Туреччини на підставі, як було заявлено, "порушення правил діяльності іноземних журналістів в Турецькій Республіці", - йдеться у повідомленні.

"Турецькі власті відмовилися дати роз’яснення представникам посольства Росії в Туреччині, які контактували зі знімальною групою незабаром після її затримання. Рішуче засуджуємо неправомірні дії турецької влади. Таке ставлення до представників ЗМІ є абсолютно неприйнятним", - наголосили в МЗС РФ.

"Виникає питання, які саме "правила" були порушені російськими журналістами? Складається враження, що в Анкарі злякалися викриття кореспондентами телеканалу "Росія 1" незручних для уряду фактів про здійснення в районі турецько-сирійського кордону незаконної діяльності", - заявили у відомстві.

Крім того, в Москві вважають цей випадок "показовим у світлі низки порушень в Туреччині прав місцевих та іноземних ЗМІ".

Нагадаємо, відносини між країнами охололи після збиття на турецько-сирійському кордоні російського бомбардувальника Су-24. Туреччина заявила, що літак порушив її повітряний простір, Росія це спростовує. Першим кроком у відповідь стало посилення Росією контролю за поставками товарів з Туреччини. Згодом уряд Росії опублікував перелік турецьких товарів, які віднині заборонено ввозити в Росію через санкції проти Туреччини.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.