«Сиріянаш». Путін випробував на сирійцях новий підводний човен

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 9.12.2015 00:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25909

Міністр оборони Росії Сєргєй Шойгу повідомляє, що Росія завдала ракетного удару по позиціях угруповання «Ісламська держава» у Сирії ракетами «Калібр» з підводного човна «Ростов-на-Дону» з акваторії Середземного моря.

Про це він заявив у вівторок, 8 грудня, під час зустрічі з президентом Росії Владіміром Путіним.

Речник Міністерства оборони США Пітер Кук підтвердив, що російська сторона заздалегідь поінформувала Пентагон про нанесення низки ударів по позиціях ісламістів, у тому числі з застосуванням крилатих ракет.

30 вересня Росія почала кампанію авіаударів проти угруповання «Ісламська держава» й інших бойовиків. Окремо повітряні удари по позиціях ісламістів у Сирії здійснює і міжнародна коаліція під проводом США.

У березні 2011 року у Сирії розпочалося протистояння опозиції й сил президента Башара аль-Асада. Збройний конфлікт триває донині, однак проти Асада наразі воюють численні групи, переважно не скоординовані між собою. Серед противників Асада – зокрема й радикальні угруповання ісламістів.

Частина території Сирії за останній рік перейшла під контроль радикального угруповання «Ісламська держава». Улітку 2014 року низка країн, зокрема США, Великобританія й кілька близькосхідних держав, об’єдналися для здійснення авіаударів по позиціях бойовиків у Сирії, Іраку й Лівії.

Країни Заходу наполягають на тому, що Башар Асад має піти з посади президента, щоб припинити протистояння у Сирії. Сам він неодноразово заявляв, що не має наміру цього робити. Асада підтримують Росія та Іран.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.