Війна без правил. РФ відмовилася звітувати про дотримання Женевської конвенції

Автор/джерело -  © BBC



Дата публiкацiї - 11.12.2015 12:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25920

Росія виступила проти пропозиції щорічно звітувати про те, як країни, які підписали Женевську конвенцію, дотримуються правил ведення війни.

Росія, а за нею і кілька інших країн, заблокували цю пропозицію на нараді Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) в Женеві.

Міжнародний Червоний Хрест забезпечує дотримання Женевських конвенцій, що складають основу міжнародного гуманітарного права.

Як передає агентство France Presse, кілька країн висловили стурбованість, що подібний щорічний звіт може нагадувати доповіді Ради з прав людини ООН, які, на думку деяких, стали надмірно політизованими.

Президент МКЧХ Петер Маурер попередив, що конвенції, які вимагають гуманного поводження з мирними жителями, полоненими і пораненими, часто порушуються.
"
Відмовившись підтримати цю ініціативу, держави втратили можливість допомогти захистити мільйони людей", - заявив пан Маурер.

Хоча країни не зобов’язані дотримуватися резолюцій, які прийняті Червоним Хрестом, МКЧХ може мати істотний вплив на міжнародний порядок, оскільки забезпечує дотримання Женевських конвенцій.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.