“Маленька переможна війна” проти української бібліотеки: обшуки тривають

Автор/джерело -  © BBC



Дата публiкацiї - 14.12.2015 12:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25925

Московські слідчі провели обшуки у кількох працівників Бібліотеки української літератури, підтвердили у Слідчому комітеті Росії.

Директорка української бібліотеки Наталія Шаріна в суді

Раніше про обшук у доньки директора закладу повідомив адвокат Іван Павлов.

"Сьогодні в рамках кримінальної справи проведено обшук в осіб, які займали різні посади в Бібліотеці української літератури", - заявила російським інформагенціям представник СКР Юлія Іванова.

За її словами, ці працівники "практично не виконували" свої обов’язки, "постійно були відсутні на робочих місцях, проте заробітну плату отримували щомісяця".

Раніше адвокат Іван Павлов, який представляє інтереси директорки бібліотеки Наталі Шаріної, заявив, що обшуки проходять у Анни Павленко і Тетяни Мунтян. Обидві фігурують у справі пані Шаріної як свідки.

За словами адвоката, обшуки можуть бути "жестом відчаю". "Такі дії типові в ситуації, коли звинуваченням не вистачає матеріалу, і слідчі намагаються знайти хоч що-небудь, щоб підкріпити свої позиції", - заявив адвокат Інтерфаксу.

Наприкінці жовтня у Бібліотеці української літератури пройшли обшуки, згодом силовики затримали директорку закладу Наталю Шаріну.

Щодо неї порушили справу за статтею 282 про розпалювання національної ненависті і ворожнечі. Своєї вини пані Шаріна не визнає.

У бібліотеці припустили, що їм підкинули книжки, які потім вилучили слідчі, і назвали звинувачення несправедливими.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.