Доповідь Єврокомісії щодо безвізового режиму буде оприлюднена в найближчі дні

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 15.12.2015 13:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25933

Федеріка Могеріні пообіцяла, що доповідь з підготовки безвізового режиму ЄС з Грузією та Україною буде опублікована “в найближчі дні”.

Верховна представниця Євросоюзу з питань зовнішньої політики й політики безпеки Федеріка Могеріні запевнила, що доповідь Єврокомісії з підготовки безвізового режиму ЄС з Грузією та Україною буде опублікована до кінця року.

Про це вона заявила в понеділок, 14 грудня, на прес-коференції після зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів ЄС в Брюсселі.

"Робота в Єврокомісії триває і доповідь повинна бути опублікована ще цього місяця в найближчі дні", - цитує слова Могеріні агентство "Інтерфакс". Вона додала також, що в Євросоюзі розуміють, наскільки важливе для населення Грузії і України питання про безвізовий режим з ЄС для короткострокових поїздок.

Очікувалося, що доповідь Єврокомісії буде оприлюднена 15 грудня, однак згодом з’явилася інформація про перенесення терміну публікації доповіді.

Могеріні зазначила, що на зустрічі міністрів закордонних справ 14 грудня обговорювали також питання візової лібералізації і дискусія показала, що є позитивний розвиток, оцінка з боку країн-членів була радше позитивною.

Нагадаємо, раніше про вірогідне скасування візового режиму заявляла фінська євродепутатка від партії "Зелених" Гайді Гаутала. За її словами, Європарламент готовий проголосувати за рішення про надання Євросоюзом безвізового режиму Україні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.