Керрі і Путін у Кремлі вирішували, що робити з Асадом

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 15.12.2015 23:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25935

Вашингтон готовий співпрацювати з Москвою у боротьбі проти угруповання «Ісламська держава», заявив держсекретар США Джон Керрі 15 грудня після зустрічі з президентом Росії Владіміром Путіним у Москві.

При цьому Керрі повторив позицію США, що президент Сирії Башар аль-Асад не має політичного майбутнього.

За словами Джона Керрі, він з Владіміром Путіним досягли порозуміння щодо залучення груп сирійської опозиції до участі у переговорах з мирного врегулювання у Сирії, які мають відбутися у Нью-Йорку.

Керрі наголосив, що ні бойовики угруповання «Ісламська держава», ні «Фронту ан-Нусра», пов’язаного з «Аль-Каїдою», не будуть залучені до переговорів.

За словами держсекретаря США, він обговорив з Путіним питання щодо обміну інформацією про місця проведення антитерористичної операції у Сирії.

Голова МЗС Росії Сєргєй Лавров після зустрічі Керрі з Путіним заявив, що сторони домовилися про кооперацію проти угруповання «Ісламська держава» у Сирії. Він підтвердив, що міжнародна зустріч щодо врегулювання ситуації у Сирії відбудеться 18 грудня у Нью-Йорку.

Окрім Сирії під час візиту до Москви Джон Керрі мав також обговорити питання щодо України. Утім після зустрічі сторони заявили лише про необхідність виконання мінських домовленостей.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.