Уряд заборонить торгівлю з Кримом через 30 днів

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 16.12.2015 14:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25939

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що уряд України на засіданні в середу ухвалить рішення про обмеження поставок товарів та послуг в Крим і в зворотному напрямку, яке набуде чинності через 30 днів після прийняття.

«Забороняється постачання робіт, товарів і послуг за всіма митними режимами (...) за винятком особистих речей, соціально значимих продуктів харчування та гуманітарної допомоги», - сказав голова уряду, відкриваючи засідання Кабміну в середу.

Він уточнив, що рішення про продовження постачань електроенергії до Криму буде ухвалювати Рада національної безпеки й оборони.

Як повідомлялося раніше, 15 грудня координатор блокади Криму Ленур Іслямов заявив, що активісти мають намір почати блокаду Керченської протоки в кінці 2015 – на початку 2016 рр.

20 листопада на Херсонщині підірвали дві високовольтні опори подачі електроенергії в Крим. У ніч із 21 на 22 листопадаповторно підірвали пошкоджені електроопори, і Крим повністю відключили від постачання електроенергії з боку України. Нагадаємо, кримські татари і активісти 20 вересня розпочали акцію з "продовольчої блокади" Криму, яка полягала в недопущенні вантажного транспорту на півострів. Активісти оприлюднили свої вимоги до окупантів.

8 грудня електропостачання Криму з території материкової частини України частково відновили.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.