Санкції відносно РФ переглянуть найближчими місяцями?

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 16.12.2015 14:34 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25940

За словами італійського прем’єра Маттео Ренці, санкції щодо РФ Захід має переглянути протягом найближчих місяців. Тим часом, держсекретар США Джон Керрі наголошує, що санкції знімуть лише після виконання мінських угод.

Прем’єр-міністр Італії Маттео Ренці

Прем’єр-міністр Італії Маттео Ренці заявив, що Євросоюз та інші країни Заходу, швидше за все, мають переглянути санкції щодо Росії найближчими місяцями. "Це зрозуміло, що ми маємо таку ж позицію, як і вся міжнародна Західна спільнота… але я гадаю, що цей пакет санкцій буде переглянутий - не у наступні кілька годин, але найближчими місяцями", - заявив Ренці в інтерв’ю італійському радіо у середу, 16 грудня, повідомляє агенція Reuters.

Нагадаємо, минулого тижня Італія - одна з головних торговельних партнерів Росії в Європі - запропонувала обговорити питання санкцій ЄС щодо Росії на саміті, який розпочнеться в четвер, 17 грудня. Раніше очікувалося, що санкції продовжать автоматично й без обговорення.

15 грудня президент Європейської Ради Дональд Туск повідомив, що рішення щодо продовження санкцій щодо Росії мають ухвалити 18 грудня у рамках саміту ЄС.

Тим часом, держсекретар США Джон Керрі заявив, що санкції щодо РФ зможуть скасувати лише після виконання мінських домовленостей. "Ми сподіваємося на те, що щошвидше будуть імплементовані мінські угоди, тим швидше будуть зняті санкції США і Євросоюзу", - сказав він за підсумками переговорів із президентом РФ Владіміром Путіним у Кремлі, які відбулися 15 грудня. За словами Керрі, під час зустрічі сторони домовилися про те, що необхідно продовжувати двосторонній процес між США і РФ щодо України, "про яку домовилися президенти кілька місяців тому", зазначає "Інтерфакс"


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.