Столтенберг нагадав Росії про вимогу вивести війська з Донбасу

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 17.12.2015 23:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25946

Росія несе особливу відповідальність за виконання мінських домовленостей та встановлення миру на Донбасі, вважає генсек НАТО Єнс Столтенберг

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг наполягає на необхідності повного виведення російських військ зі Сходу України. Про це він заявив на спільній прес-конференції з президентом України Петром Порошенком у Брюсселі в четвер, 17 грудня.

"Російський військовий контингент є на Сході України - це дані розвідки, звіти в пресі, інформація від неурядових організацій, - дуже багато джерел підтверджують це. Також є багато підтверджень військової активності цього контингенту, і це ще раз нагадує про особливу відповідальність Росії в питанні повного виконання мінських угод", - цитує слова Столтенберга агентство "Інтерфакс-Україна".

Повне виведення російських сил та озброєнь із території Донбасу - один із перших пунктів мінських угод, а єдиний шлях до врегулювання конфлікту - це повне виконання мирного плану, затвердженого в Мінську 12 лютого, нагадав Столтенберг.

Петро Порошенко па прес-конференції зазначив, що поінформував генсека НАТО про чисельність російських військ на Донбасі, а також прокоментував заяву російського президента Володимир Путін про відсутність регулярних військ РФ на Донбасі, але наявність добровольців, вказавши, що "сьогодні президент РФ уперше публічно підтвердив наявність російських військ на окупованому Сході", йдеться у повідомленні на сайті президента України.

Порошенко сподівається на скасування віз у 2016

Петро Порошенко також висловив надію, що Єврокомісія надасть рекомендації Європарламенту та Раді ЄС про скасування віз для українців у першій половині 2016 року. Він нагадав, що безвізовий режим був однією з основних тем міні-саміту Україна-ЄС 16 грудня у Брюсселі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.