Єврокомісія схвалила звіт щодо надання Україні безвізового режиму

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 18.12.2015 13:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25948

Європейська комісія в п’ятницю остаточно ухвалила шостий звіт з виконання Україною вимог Плану дії візової лібералізації.

В розпорядженні "Європейської правди" є фрагменти цього документа, який нині готується до публікації. Звіт був схвалений на засіданні колегії ЄК 18 грудня.

"Беручи до уваги підсумки моніторингу та звітування, що проводилося після початку безвізового діалогу в жовтні 2008 року, Комісія вважає, що Україна виконала всі критерії, встановлені по чотирьох блоках другої фази ПДВЛ", - йдеться у висновках "безвізового звіту" ЄК.

У документі підкреслюється, що надання Україні безвізового режиму стало можливим через особливі політичні відносини Києва та Брюсселя.

"Беручи до уваги відносини України та ЄС, Єврокомісія на початку 2016 року подасть (до Ради ЄС) законодавчу пропозицію про зміну регуляції 539/2001", - підсумовує ЄК.

У згаданій регуляції ЄС встановлюється перелік країн, громадяни яких не потребують візи для в’їзду до всіх країн Євросоюзу, окрім Великої Британії та Ірландії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.