Луценко створив блок й пішов на вибори

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 16.04.2007 01:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2595

Вчора під час міжпартійного з’їзду партій “Вперед, Україно!” та Християнсько-Демократичного Союзу був створений передвиборний політичний блок “Народна самооборона Юрія Луценка”.

На початку з’їзду, у якому брали участь 240 делегатів, лідери вищевказаних політичних сил Віктор Мусіяка («Вперед, Україно!»), Володимир Стретович (ХДС) і Юрій Луценко («Народна самооборона») скріпили підписами акт про створення блоку.

На порядку денному з’їзду - обговорення політичних завдань блоку на позачергові вибори народних депутатів, затвердження виборчої програми та пропозиції списку кандидатів у народні депутати.

У списку 183 кандидата. За прийняття списку "за основу" проголосували 219 делегатів, проти -6, утрималися - 16. На момент голосування зареєструвався 241 делегат з’їзду.

Список очолив лідер громадянського руху Народна самооборона, екс-голова МВС Юрій Луценко.

До першої п’ятірки ввійшли: депутат фракції “Наша Україна”, лідер об’єднання “Європейська платформа” Микола Катеринчук, голова фонду АнтиСНІД Наталя Лук’янова, керівник проекту “Закрита зона”, журналіст Володимир Арьєв, голова ХДС Володимир Стретович.

До першої десятки увійшли (починаючи з 6-го номера один за одним): народний депутат фракції Соцпартії Верховної Ради 5-го скликання, головний редактор газети “Сільські вісті” Іван Сподаренко, голова партії “Вперед, Україно!” Віктор Мусіяка, один з лідерів “Народної самооборони”, радник президента Тарас Стецьків, керівник “Центру досліджень політичних цінностей” Олесь Доній, народний депутат Давид Жванія (фракція Наша Україна).

Одинадцятим у списку значиться екс-керівник Інтерполу України Кирило Куліков.

Крім того, у списках блоку “Народна самооборона Юрія Луценко” - екс-прокурор Криму Віктор Шемчук (16 номер у списку), генеральний продюсер 5 каналу Юрій Стець (17 номер), народний депутат фракції “Наша Україна” Володимир Марущенко (номер 22), один з колишніх лідерів громадянської партії “Пора” Євгеній Золотарьов (27 номер), адвокат Світлана Кустова (номер 28, представляла інтереси в той час кандидата в президенти Віктора Ющенко у Верховному суді наприкінці 2004 року), а також брат Луценка - Сергій Луценко (30 номер у списку).

Як повідомлялося раніше, лідер партії “Наша Україна” В’ячеслав Кириленко заявив, що його партія відкрита до об’єднання з Громадянським рухом “Народна самооборона” і планує разом іти на вибори.

Нагадуємо, з’їзд НСНУ, на якому затверджуватимуть виборчі списки партії, запланований на 16 квітня.

Раніше лідер «Народної самооборони” Юрій Луценко заявив, що його політична сила готова взяти участь у виборчому мегаблоці національно-демократичних сил.

2 квітня Ющенко достроково припинив повноваження Ради й призначив її позачергові вибори на 27 травня.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.