Нардепи домовилися про бюджетний компроміс

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 21.12.2015 13:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25953

Робоча група з корекції Податкового кодексу та підготовки на базі його проекту держбюджету-2016 домовилася про збереження в наступному році зниження ставки Єдиного соціального внеску (ЄСВ) на 40% і спрощеної системи оподаткування.

Про це повідомив голова Верховної Ради Володимир Гройсман.

«Погодили, що ЄСВ буде знижений до 22% – це позитивна річ щодо детінізації, будемо сподіватися, що вона відбудеться», – сказав спікер на засіданні погоджувальної ради парламенту в понеділок, коментуючи підсумки роботи групи.

«Домовилися, що зберігаємо для малого та середнього бізнесу систему спрощеного оподаткування», – додав Гройсман.

Він також підкреслив, що вдалося відстояти фінансову децентралізацію. «Це означатиме, що місцеві бюджети матимуть ту саму систему, що і в 2015: відкату або руйнування не відбудеться», – зазначив спікер.

Водночас лідер фракції «Самопоміч» висловив сумніви в тому, що проект держбюджету –2016 збереже досягнення держбюджету-2015 щодо децентралізації: за його оцінками, ресурс місцевих бюджетів може бути скорочений на 36 млрд грн.

Як повідомлялося раніше, 11 грудня Кабмін вніс до Верховної Ради проекти податкової реформи, бюджету на 2016 рік і супутніх законів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.